- Autor: Lenka333
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Česnek | 10 |
Sůl | 20 |
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 50 |
Brokolice | 300 |
Voda | 1000 |
Energetická hodnota celkem: 1575 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 394 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Brokolici omyjte, vyřízněte z ní košťál a rozeberte na malé růžičky. Ty nechte zatím stranou. Košťál oloupejte a dejte vařit do osolené vody. Nezapomeňte přikrýt poklicí, brokolice při vaření příliš nevoní. Po 15 minutách odstavte hrnec z ohně. Připravte si světlou jíšku, tu odstavte z plotny a zřeďte smetanou. Rozmíchejte, vraťte na mírný oheň a naběračkou přilévejte za stálého míchání brokolicový vývar. Když vám vznikne hladký krém, přidejte do něj rozebrané růžičky brokolice a za občasného promíchání vařte 10 minut na mírném ohni, až polévka zhoustne. Některé růžičky můžete v polévce rozmačkat mačkadlem na brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.